![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Merhaba,
1 hafta önce Sapphire x1600 Pro 256 MB ekran kartı altım. Kartın özelliklerinde 500 Mhz Ramdac hızı, 800 Mhz lik bellek hızına sahip olduğu söyleniyordu. Kartı orjinal kutu içinden çıkan CD ler ile XP Pro işletim sistemi üzerine kurdum. Sonuç olarak, kart özellikleri ekranını açtığımda, Ramdac hızı olarak 400 Mhz yazdığını görmekteyim. Bildiğim kadarıyla 500 Mhz lik ramdac hızı default ramdac hızı, yani overclock edilmemiş hız. Peki ben neden 400 Mhz lik ramdac hızıyla çalışıyorum? İkinci sorunum ise, 1280x1024 ebatlarında wallpaper a sahibim ve çözünürlüğü 96 dpi olarak ayarlanmış. Ekranım SONY HS95PS model 19" lik monitör, 60 hz lık tazelemeye sahip (DVI). Ekranın en sol alt köşe kısımlarında dalgalanma meydana geliyor. Bu grafik kartıyla ilgili, çünki bir önceki grafik kartımda bu tip dalgalanma gözlemlemiyordum. Bir önceki kartım Radeon 9550SE idi. Belirtmem gereken, sıfır işletim sistemi kurulup öyle grafik sürücüleri yüklendi, yani eski sürücüler üzerine yükleme yapılmadı. Bir başka isteğim, elimdeki kartı test etmem lazım, komple kart testi yapmak için bana bir tool önerebilirmisiniz? Çünki, para verip aldığım kartın, bana sunulan özellikleri desteklemediği kanısındayım. Sonuç olarak, bana sunulan özellikleri desteklemiyor ise kart, ürünü geri iade edicem. Teşekkürler ----------------------------- SİSTEM ÖZELLİKLERİ İşletim Sistemi : XP Pro Board : Gigabyte GA-8I945PMF CPU : Intel 3.0 Ghz Dual Core 930 2x2 Mb VGA : Sapphire Ati Radeon X1600 Pro (P/N:87-2C84-03-SA / SKU: 11071-00-20) RAM : 1 GB Kingston 533 MHZ DDR2 (Revoltec Soğutuculu) Kasa: Arctic Cooling Silentum T2 |
|
|
|||
|
|||
|
O 800 hıza sanal alemde çıkıyor diye biliyorum gerçekte 800mhz değil galiba.Forumda bir arkadaş durumu açıklamıştı ama tam hatırlayamıyorum bir araştır istersen.Kişisel kanaatim o sisteme bu kart yakışmamış daha iyi bişey olmalıydı.Naçizane fikrim....
|
|
|
||||
|
||||
|
500mhz ramdac hızı hiçbir yerde yazmaz. Nerde yazdığının bilgisini verirseniz sevinirim.
Ramdac hızı 400mhzdir. Gpu hızı 500mhz, bellek hızı 800mhz. Bellek de 400mhz gözkür ama efektif hız x2dir. Yani 800 MHz eder. |
|
|
|||
|
|||
|
Evet Ramdac ayrı ram hızı ayrıdır arkadşım.
|
|
|
|||
|
|||
|
Merhabalar;
Bu ekran kartını MSI RS480 M2-IL http://www.msi.com.tr/html/products/mbd/RS480M2.htm anakartla sorunsuz kullanabilirmiyim. |
|
|
||||
|
||||
|
evet problemsiz kullanabilirsiniz.
|
|